Narkotikahärva nystas upp – misstänkt greps i Skellefteå efter en tids spaning

Polisen är på väg att nysta upp en större narkotikahärva i Västerbotten. I helgen greps en man i Umeå misstänkt för grovt narkotikabrott och under torsdagskvällen greps ytterligare en misstänkt man i Skellefteå, skriver Västerbottens-Kuriren.

Det var i söndags strax före klockan 13.00 som en man i 40-årsåldern greps av polis i centrala Umeå. Mannen anhölls och häktades sedan på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för grovt narkotikabrott.

Den häktade mannen är inte hemmahörande i Västerbotten och greps av polisen i centrala Umeå nära busstationen.

Polisen kunde sedan genom arbetet efter gripandet i Umeå slå till mot en adress i Skellefteå under torsdagskvällen. Där greps en man, även han i 40-årsåldern, misstänkt för grovt narkotikabrott. Den mannen anhölls senare av åklagare.

De båda misstänkta männen och den större mängd narkotika som beslagtagits är kopplade till varandra.

– De kunde gripas efter en tids spaning. Beslagen av narkotika överstiger med råge gränsen för grovt narkotikabrott. Exakt vilken mängd det rör sig om eller exakt vilka preparat det handlar om vill jag inte kommentera, men vi har en klar misstanke om vad det är, säger Olle Andersson, chef för grova brott i polisområde Västerbotten, till VK.

Gripandena av de båda männen gick enligt polisen lugnt till. På grund av den stora mängden narkotika som beslagtagits, misstänker polisen att tanken var att den skulle säljas vidare.

– Det här är sådana mängder som som gör att vi misstänker att det absolut har varit för vidare distribution, säger Olle Andersson.

Polisen utesluter inte att det kan komma att ske fler gripanden och att ärendet kan växa ytterligare.

– Det här är ett stort och bra polisarbete som ligger bakom. Vi prioriterar och ser allvarligt på dem som hanterar narkotika. Det känns tillfredsställande från en polisiär synpunkt att vi har kunnat hindra att den här narkotikan når ut till medborgarna, säger Olle Andersson.

Nils Jonsson/Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut