Det var sent på lördagskvällen som de två männen, som misstänks för mordförsöket i Skelleftehamn, på olika sätt ska ha angripit en person som bland annat utsatts för flera knivhugg.
Det var sent på lördagskvällen som de två männen, som misstänks för mordförsöket i Skelleftehamn, på olika sätt ska ha angripit en person som bland annat utsatts för flera knivhugg. Foto: Hans Berggren

Mordförsöket i Skelleftehamn: två av männen utreds för ytterligare knivdrama – offret angreps på CK-parkeringen

Notera att denna artikel är från förra året.
Två av männen som sitter anhållna misstänkta för mordförsöket i Skelleftehamn på söndagsmorgonen utreds också för ett annat knivdrama. Det inträffade på CK-parkeringen i Skellefteå bara några timmar före mordförsöket i lägenheten i Skelleftehamn. Brottsoffret ska ha angripits med flera knivhugg men lyckligtvis endast fått avvärjningsskador främst på armar och händer.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som dramat inträffade i en bostad i Skelleftehamn, enligt polisens uppgifter mellan klockan fyra och fem. Polis kallades till platsen och kunde gripa fem personer misstänkta för delaktighet i de allvarliga våldsbrotten.

På måndagsförmiddagen satt samtliga fem personer anhållna. Männen är mellan 20 och 25 år, kvinnan i 20-årsåldern.

Männen fortfarande anhållna

Senare på dagen beslutade åklagare Jonas Fjellström att kvinnan skulle släppas, hon misstänks främst för brottet ”skyddande av brottsling”.

De fyra övriga misstänks för ett fall av försök till mord, ett fall av grov misshandel.

Mordförsöket i Skelleftehamn: Åklagaren ändrar rubricering – kvinnan har släppts

Norran kan nu avslöja att två av de anhållna männen utreds för ytterligare ett knivdrama.

Enligt uppgifter till Norran ska detta ha inträffat på CK-parkeringen sent på lördagskvällen, alltså bara några timmar innan mordförsöket i lägenheten i Skelleftehamn.

Arresten i Skellefteå där fyra män sitter anhållna för mordförsök och grov misshandel.
Arresten i Skellefteå där fyra män sitter anhållna för mordförsök och grov misshandel. Foto: Ulf Johansson

De två männen ska ha träffat på ett sällskap och då angripit en av männen, inledningsvis med verbala hot och fysiskt våld och sedan genom att flera knivhugg utdelades mot brottsoffret. Bara en av männen ska ha använt sig av en kniv under angreppet.

Ådrog sig avvärjningsskador

Målsäganden ska ha undkommit svårare skador tack vare att han skyddade sig och därmed fick avvärjningsskador främst på armar och händer.

Rasem Chebil vid polisen i Skellefteå bekräftar att polisen, parallellt med utredningen om mordförsöket i Skelleftehamn, utreder händelsen på CK-parkeringen där misstankarna riktas mot två av de anhållna männen.

”Rubricering kan förändras”

– Brottsrubriceringen är just nu försök till grov misshandel, men detta kan komma att förändras under utredningens gång, säger Rasem Chebil, som i övrigt av utredningstekniska skäl inte lämnar några uppgifter om händelserna på CK-parkeringen.

Inte heller åklagare Jonas Fjellström, som leder förundersökningen, vill lämna några ytterligare uppgifter om våldsdramat på CK-parkeringen.

Fem anhållna efter dubbla mordförsök – två vårdas på sjukhus
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo