Polisen söker vittnesuppgifter från i tisdags vid området kring Sankt Olovs kyrka och Kanalskolan i Skellefteå.
Polisen söker vittnesuppgifter från i tisdags vid området kring Sankt Olovs kyrka och Kanalskolan i Skellefteå. Foto: Hans Berggren

Misstänkt våldsdrama utanför kyrka: ”Två män har sökt vård för skärskador”

Vad hände i närheten av Sankt Olovs kyrka i Skellefteå vid 16–tiden i tisdags? Polisen söker vittnen till ett misstänkt våldsdrama där två yngre man ska ha fått skärskador.

Enligt Stefan Lundström vid polisen i Skellefteå så uppsökte männen sjukvården i Skellefteå vid middagstid på tisdagen efter att de uppvisat olika slags skärskador.

– Fortsatta utredningsåtgärder gjorde att det uppstod misstankar om att skadorna kan ha koppling till ett bråk som uppstod i närheten av Sankt Olovs kyrka och Kanalskolan vid 16–tiden samma dag, säger Stefan Lundström.

Polisvädjan om tips

Han vill inte kommentera hur skärskadorna misstänks ha uppkommit, men polisen vädjar till allmänheten om tips från platsen.

– Det handlar om iakttagelser som gjorts kring Sankt Olovs kyrka, Kanalskolan och närliggande område, om man sett eller hört något som kan sättas i samband med ett bråk, säger Stefan Lundström.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut