Två män sitter fortfarande häktade – men för ett personrån den 13 juni. Däremot har bevisningen om människorov på nytt försvagats.
Två män sitter fortfarande häktade – men för ett personrån den 13 juni. Däremot har bevisningen om människorov på nytt försvagats. Foto: AnnaKarin Drugge

Misstänkt kidnappningsdrama: Bevisningen fortsätter att försvagas

Från början satt fyra män frihetsberövade. Nu är bara kvar två i häktet – och ingen av männen är just nu på sannolika skäl misstänkta för kidnappningsdramat den 24 augusti i Skellefteå.

Det är ett händelseförlopp som ska ha pågått under flera timmar som utreds som människorov, rån och övergrepp i rättssak.

I mitten av förra veckan hölls tre häktningsförhandlingar vid Skellefteå tingsrätt.

Här kan du läsa hur detta slutade:

Skiftande bevisning om kidnappning: ”Ett annat läge när det gäller honom”

Vid förhandlingarna kunde åklagare Marie Andersson presentera skiftande bevisning mot männen.

En av männen häktades bara skäligen misstänkt för brotten, vilket är den svagare misstankegraden.

Mannen släpptes några dagar senare av åklagaren.

Försvagad bevisning

– Olika utredningsåtgärder vidtogs för att se om vi kunde komma upp till den starkare misstankegraden. Eftersom det inte blev så, tog jag beslutet att mannen skulle släppas.

Bevisningen har även försvagats mot den 24-åring som förra veckan häktades på sannolika skäl misstänkt för kidnappningsdramat.

”Inte sannolika skäl”

– Det skedde efter att olika utredningsåtgärder vidtagits den senaste veckan. Han är därför inte längre på sannolika skäl misstänkt för brotten. Han och en annan person sitter dock alltjämt häktade för ett rån den 13 juni i Skellefteå.

– Och de fyra männen som inledningsvis misstänktes för delaktighet i människorov utreds fortfarande för dessa brottsmisstankar, tillägger Marie Andersson.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut