Kvinna föll ur bil och omkom – föraren anhållen

En kvinna i 25-årsåldern avled på söndagen på Sunderby sjukhus efter att ha ramlat ur en bil. Föraren är anhållen, misstänkt för vållande till annans död.

Olyckan inträffade vid 17.30-tiden i trakten av Niemisel, norr om Boden. Kvinnan föll av okänd anledning ut ur fordonet under färd. Hon fördes till Sunderby sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Föraren, en man i 30-årsåldern, greps vid olycksplatsen av polisen. Senare på söndagsnatten anhölls han av en åklagare. Han misstänks i nuläget för vållande till annans död. Polisen kommer nu att utreda om kvinnan hoppat ut ur bilen av fri vilja eller om hon tvingats.

– Förundersökningen får visa hur olyckan har gått till men det verkar som att hon på något vis fallit ut ur bilen i farten, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl hos polisen.

Polisen vet inte vad som hänt i bilen men kan inte utesluta brott.

- På något vis har kvinnan hamnat utanför bilen. Föraren kan också ha brustit i sitt ansvar som förare. Vi inleder en förundersökning för att en person är avliden, säger Fredrik Nilsson.

Polisen uppger att en brottsplatsundersökning har utförts på olycksplatsen. Bilen är tagen i beslag och vittnen till händelsen har också hörts.

Kvinnans närmaste anhöriga är underrättade.

Christina Simma//Piteå-Tidningen

Olov Planthaber//Piteå-Tidnignen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut