Foto: AnnaKarin Drugge/VK

Allvarlig lastbilskrock på E 12 utanför Hemavan

Strax efter klockan sju på onsdagskvällen inträffade en allvarlig lastbilsolycka utanför Hemavan. Sex personer var inblandade i krocken, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Olyckan inträffade längs E 12 i höjd med Umasjö utanför Hemavan under onsdagskvällen. En lastbil och en personbil kolliderade.

Enligt Göran Josefsson, räddningschef i beredskap, ska personbilen ha fått sladd och därefter kolliderat med lastbilen som försökte hålla undan i vägkanten. Det ska enligt räddningstjänsten varit mycket halt på platsen.

Sex personer, varav fem personer satt i personbilen, var inblandade i krocken. En person är allvarligt skadad och tre personer uppges fått lindriga skador. Samtliga har skickats till Ranå Sjukhus i Mo i Rana i Norge.

Uppdatering 06.13, torsdag:

En person dog i olyckan, meddelar polisen på sin hemsida. Samtliga var norska medborgare. Anhöriga har underrättats.

Två personer har förts med ambulanshelikopter till Rana sjukhus i Mo i Rana. Minst en av dem är allvarligt skadad. Ytterligare två personer har förts med ambulans till samma sjukhus, där ett kristeam också befinner sig.

Det är oklart om det har skett något brott.

– Som alltid gör polisen en undersökning, det är per automatik, säger Michael Saveman vid polisen i region Nord, till TT.

Lastbilschauffören klarade sig oskadd.

Anna Svedberg & Lina Wahlnemo/Västerbottens-Kuriren

Christoffer Åhlund/Norrran

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut