Foto: Västerbottens-Kuriren

Försök till mord i Umeå

Delar av Plommonvägen på Böleäng är avspärrat efter att en person har blivit överfallen utomhus. Polisen rubricerar det som försök till mord, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Under natten spärrade polisen av delar av Plommonvägen på Böleäng. Detta efter att en man ska ha blivit överfallen med ett tillhygge strax innan tvåtiden natten mot tisdag. Polisen rubricerar överfallet som försök till mord, men det är i nuläget inte känt om någon person är gripen.

– Jag har inte detaljerna riktigt än, men jag kan säga så mycket att det är försök till mord som vi utreder, säger Peder Jonsson, poliskommunikatör.

– Det är en person som har blivit överfallen där och vi har spärrat av. Vi ska göra en teknisk undersökning.

Skedde utomhus

Överfallet skedde utomhus, men mannen ska inte vara svårt skadad.

– Som jag förstår det ska personen inte vara allvarligt skadad, men det är en person som är förd till sjukhus. Men det är rubricerat som försök till mord i nuläget i vart fall, säger Peder Jonsson.

Under natten har initiala utredningsåtgärder genomförts och polis med hund har sökt i området.

– Utredningsarbetet fortsätter under dagen med bland annat teknisk undersökning och annan informationsinhämtning. Polisen är intresserad av allmänhetens tips och iakttagelser från området under natten, säger Peder Jonsson.

Ingen person är misstänkt eller frihetsberövad i samband med mordförsöket.

Mattias Wennberg//Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut