Här på Verandans dansgolv misshandlades kvinnan genom ett våldsam attack mot huvudet. I dagens Norran berättar hon händelsen och vikten av vittnen hör av sig till polisen.
Här på Verandans dansgolv misshandlades kvinnan genom ett våldsam attack mot huvudet. I dagens Norran berättar hon händelsen och vikten av vittnen hör av sig till polisen. Foto: Hans Berggren

Berättar om våldsattacken på dansgolvet – och vädjar: ”Hjälp polisen att lösa detta brott”

Hon hade precis tagit plats på dansgolvet när hon utsattes för en grov misshandel. Nu berättar Skelleftekvinnan om överfallet, hur det påverkat henne – och den tydliga vädjan: ”Du som såg eller hörde något på Verandan, hjälp polisen med dessa uppgifter.”

Det har gått en månad sedan händelsen på Verandans dansgolv i Skellefteå.

Den unga kvinnan har i sociala medier berättat om händelsen. I den här Norran-intervju väljer hon dock att vara anonym.

Gick till Verandan

– Det viktiga är inte vem jag är utan hur det här har påverkat mig och andra som drabbades, samt att polisen är i behov att fler vittnesuppgifter för att lösa brottet, säger hon.

Efter en förfest fortsatte lördagskvällen den 14 december med ett besök på nöjesstället Verandan i centrala Skellefteå.

Här kommenterar polisen utredningsläget:

Två kvinnor utreds för dansgolvsattacken: ”Borde finnas fler som sett något”

– Vi hänger av oss kläderna strax före klockan halv tolv, sedan går vi en trappa upp och ut på dansgolvet. Jag och mina två vänner hinner inte dansa många minuter innan jag angrips snett bakifrån med ett kraftigt slag. Det flyger glassplitter rakt på en av mina vänner som står intill mig på dansgolvet, berättar kvinnan.

Inget speciellt hade hänt tidigare under kvällen eller då vi kom till Verandan, inget bråk eller arga meddelanden på sociala medier hade förekommit.

Hon och de två vännerna står just då vid dansgolvets ytterkant, i närheten av ingången till lokalen. Det var enligt henne ”lämpligt med folk” på plats, såväl på dansgolvet som på sittplatserna och vid baren.

Vad hinner du uppfatta av angreppet?

– Jag uppfattar ett angrepp snett bakifrån. Att jag fick skärskador som fick sys med flera stygn på ena handen tyder på att jag rent reflexmässigt försökte skydda mig.

– Nästa minnesbild är att jag sitter på huk på dansgolvet och att en kompis försöker få kontakt med mig. Senare skriker jag att vakter måste komma och hjälpa mig. Jag minns att jag är arg, chockad och frustrerad över vad som hänt, fortsätter hon berätta.

Förhör på akuten

Både hon och vännen som får glassplitter på sig får hjälp ner till bottenvåningen. Polis befinner sig i lokalerna men inga förhör hålls just då, de två kvinnorna förs med ambulans till Skellefteå lasaretts akutmottagning för vård.

Inne på akutmottagningen hålls sedan förhören. Efter att hon och vännen fått vård får de lämna sjukhuset vid fem-tiden samma morgon.

Hur har den grova misshandeln påverkat dig?

– Jag var sjukskriven i två veckor, men har nu efterhand kunnat återvända till jobbet. Rent psykiskt har jag mått väldigt dåligt, jag känner mig rädd och fortfarande chockad över att jag blev attackerad på det här livsfarliga sättet.

– Det har blivit jobbigt att vistas ute, sömnen är förstörd. Och hur kan man göra så här mot en annan människa, är frågan som hela tiden återkommer, fortsätter hon.

Tacksam för allt stöd

Hon är väldigt tacksam över allt stöd hon fått från familjen, vänner och arbetskamrater.

– Det betyder oerhört mycket, det är vid sådana här tillfällen man inser hur tacksam man ska vara över alla sina vänner.

Hon och kamraten, som fick fick skador både i ansiktet och på överkroppen av glassplittret, har också en tydlig vädjan.

”Kontakta polisen”

– Om du sett, hört eller vet något om händelsen så kontakta polisen. Jag har förstått att alla uppgifter, stora som små, kan vara av betydelse. Och jag hoppas att den som vet något tänker sig in i vår situation, är det inte rimligt att den eller de som gjorde detta också ställs till svars för attacken?

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut