Andreas Westerberg. Arkivbild: Lars Eriksson
Andreas Westerberg. Arkivbild: Lars Eriksson

Andreas Westerberg lämnar politiken

Liberalernas gruppledare i Skellefteå, Andreas Westerberg, meddelar att han vid årsskiftet lämnar alla sina politiska uppdrag. ”Det är med tungt hjärta” skriver han i ett pressmeddelande.

På tisdagskvällen lämnade han beskedet till Liberalernas styrelser i Skellefteå och Västerbotten. Bakgrunden är svårigheten att kombinera deltidsarbetet som lärare på Anderstorpsgymnasiet med de politiska uppdragen som gruppledare för Liberalerna Skellefteå och vice ordförande för Liberalerna Västerbotten.

Andreas Westerberg har haft politiska uppdrag för Liberalerna sedan 2003. Inför valet 2014 satsade han helhjärtat på politiken och ställde upp både i riksdags- och kommunvalet.

– Efter vårt förra valnederlag bestämde jag mig för att hålla ut. Det går att arbeta under tidspress i fyra år. Familjen kan stå ut med sena kvällar, helgjobb och en ständigt ringande telefon i fyra år, skriver Andreas Westerberg i pressmeddelandet.

Men efter söndagens valresultat är känslan en annan.

– Jag kan inte riskera att missköta familjen, arbetet och mig själv mer. Nu får jag lov att släppa fram någon annan.

Uppdatering, 09.42:

Andreas Löwenhöök, Moderaternas gruppledare i Skellefteå, tycker det är tråkigt att Andreas Westerberg lämnar politiken.

– Jag har förståelse för att rollerna som deltidsgruppledare, far och lärare är tuff att kombinera, skriver han i ett pressmeddelande.

Han tillägger.

– Jag har stor respekt för Andreas som politiker och hans politiska gärning. Jag kommer att sakna honom i det lokala politiska arbetet.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut