I onsdagens avsnitt av Robinson blev det Ida Lindström, t. v., som fick lämna ön. Henrik Norgren, Désirée Steno, Pascal Mazza Ramsby och Daniel ”DK” Westlund tog sig vidare till semifinal.
I onsdagens avsnitt av Robinson blev det Ida Lindström, t. v., som fick lämna ön. Henrik Norgren, Désirée Steno, Pascal Mazza Ramsby och Daniel ”DK” Westlund tog sig vidare till semifinal. Foto: TV4

Skelleftetjejen Ida fick lämna Robinson: ”Det var extremt nära”

Notera att denna artikel är från 2018.
En ynka pusselbit avgjorde – i kvällens avsnitt var det Ida Lindström, Skellefteå, som fick lämna Fiji och Robinsonön. ”Att ramla på mållinjen känns bara fruktansvärt just nu”, säger hon framför tv-kamerorna direkt efter förlusten.

Under den pågående finalveckan är det ingen som röstas ut genom öråd, istället avgörs allt vid tävlingarna.

I kvällens avsnitt handlade det om att bygga ihop ett pussel av klossar. De fyra deltagare som först fick fram motivet föreställande en Robinsonfackla fick en plats i semifinalen – och Ida Lindström var väldigt nära att ta sig dit.

Robinson: Ida från Skellefteå först att ta sig till finalveckan

Men en pusselbit gjorde att Pascal Mazza Ramsby, Malmö, som fjärde och sista person tog sig till semifinal.

– Jag känner bara en enorm besvikelse, det var extremt nära. Att komma till finalen har ju varit ett mål från start. Jag går alltid in för att vinna, så är det och jag känner ändå att jag hade kunnat ta hem hela skiten, men nu blev det som det blev, säger Ida Lindström med tårar i ögonen.

Skelleftetjej med i nya säsongen av Robinson

Efter alla veckor på ön var det med en märklig men stolt känsla som hon gick ner mot stranden och den väntande båten.

– Det som känns värst just nu är ju att nu är det liksom över. Och det känns jättekonstigt, men jag kunde inte ha gjort så mycket på ett annat sätt och jag är stolt över mig själv och min resa.

Så kan det gå..😢 . . . Jag har hyperventilerat, gråtit och dagligen påmints om den där förbaskade pusselbiten. Om att jag var en ynka handrörelse från en plats i semifinalen tillsammans med de tre jag kom bäst överens med, det var ju våran plan. Inga ord i världen kan beskriva den besvikelse och sorg jag kände när jag hörde Pascal säga "klar" och när Anders visar hur nära det var för mig. Jag skulle ljuga om jag sa att jag smält detta helt, men det har jag inte, trots att det är 9 månader sedan. Det bor en sån jävla tävlingsmänniska i mig som bara inte riktigt kan släppa det 😅 - Jag hade detta på känn innan tävlingen startade. Logiskt tänkande är inte min grej. Jag kommer aldrig skylla denna förlust på stress/hunger/trötthet eller något annat, utan jag var helt enkelt inte bra där och då när det gällde och det är bara att gilla läget. - Jag vann inte Robinson, men jag har vunnit något nog så bra, fin vänskap och ERA hjärtan (så icke ödmjukt av mig att säga så😂). Jag har nog inte läst en enda negativ kommentar om mig själv och ni är så jäkla många som har sett MIG som en segrare. Varje dag är det otroligt många som kontaktar mig och säger att jag gjort stor skillnad med bland annat mitt prat om psykisk ohälsa och vikthets. Jag har ju för fasen lyckats inspirera, jag har lyft extremt viktiga och känsliga ämnen i TV på bästa sändningstid och MINA tankar och texter har börjat används i utbildningssyfte i skolor 😭💕. DET är jag stolt över och det är MIN vinst. Jag har gjort mitt absolut bästa rakt igenom. Jag kan titta tillbaka på mitt äventyr med huvudet högt och känna stolthet. Jag har inte pratat illa om människor och har kunnat slappna av i tv-soffan hemma. Behöver man inte snacka skit, så gör man inte det i min värld. Trots att det blir "tråkig tv" ❤️. Jag försökte även lova mig själv att om jag skulle åka ut, så skulle det vara i en tävling med dålig prestation och inte i ett öråd. Så fick det bli ✌️ Shit happens, det är en tävling och livet går vidare. Plats 5 av ca 10 000 sökande är väl inte så jävla dåligt ändå💛 @tv4 @robinsontv4 @anders.ofvergard #idadventures #inspiredbynature

Ett inlägg delat av IDA LINDSTR♉M - 🎥Robinson 2018 (@idadventures)

Robinsondeltagare från Norrans spridningsområde genom tiderna

1997: Åsa Wihlbeck, Linköping/Ursviken.

2000: Håkan Marklund, Skellefteå.

2001/2002: Ella Omma, Arvidsjaur.

2002/2003: Patric Sjöström, 33 år, Stockholm/Ursviken.

2009: Beatrice Karlsson, Arvidsjaur.

2009/2010: Hans Brettschneider, Skellefteå. Vinnare.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut