Unga Klaras skådespelare Bianca Traum, Maria Salah, David Nzinga, Nina Rashid, Rita Lemivaara, Lisette T. Pagler och Klas Lagerlunda I föreställningen “X”.
Unga Klaras skådespelare Bianca Traum, Maria Salah, David Nzinga, Nina Rashid, Rita Lemivaara, Lisette T. Pagler och Klas Lagerlunda I föreställningen “X”. Foto: Marguerite Seger

Som Dramaten fast för barn – Unga Klara till Skellefteå

Unga Klara är Sveriges nationella teaterscen för barn och unga – nu kommer de till Skellefteå i en vecka.

Helgen 12 - 13 oktober arrangeras Barnkulturdagarna på Nordanå, och då kommer Unga Klara till Skellefteå. De lämnar sin hemmascen på Stockholm Stadsteater för att göra sin första turné, där Skellefteå är ett av stoppen.

Unga Klara stannar i en vecka, och förutom en musikworkshop under Barnkulturdagarna deltar de i Berättarfestivalen med fyra olika föreställningar.

– Det är rent ut sagt lite häftigt att Unga Klara kommer hit, det är ju typ som att ha Dramaten för barn här på turné. Vi kommer att kunna erbjuda massor av scenkonst för barnen i kommunen, säger Anna-Lena Lundmark, kultursamordnare vid Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Föreställningarna Unga Klara som spela i Skellefteå är: ”För att jag säger det”, ”Girls will make you blush”,”X” och ”De jag egentligen är”.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut