En musiktävling full av överraskningar – Improviserad melodifestival drog fullt hus

R'n'B med Spene Boström, svensk pop med titeln "I mina rosa kalsonger" och en mormorsmor som sjunger om att vara kränkt – på Improviserad melodifestival kan allt hända.

Nordanåteatern badar i rosa fjädrar, glittriga kinder och prideflaggor under fredagskvällen. Åtta bidrag ska göra upp på vår alldeles egna lokala Melodifestival, som precis som vanligt arrangeras av Unghästen och Västerbottensteatern.

Men det handlar inte om en vanlig musiktävling utan istället får deltagarna två lappar när de ställer sig på scenen – en med titeln som är skriven av någon ur publiken och en med musikgenre. Sedan startar musiken, och då är det bara att improvisera fram svängiga rader.

Det är fullsatt på Nordanå när årets karaktärer gör entré. Vi får stifta bekantskap med Spene Boström som varit på alla festivaler i världen, Glenn och hans mamma Eva som sjunger låten "Du har mat mellan tänderna", Magda Petergren och Truls som rappar om motorstopp och Cooper Racoon som samlar på näsflöjter, bland annat.

Men efter en tuff omröstning står det ändå klart att Spene Boström, eller Niklas Larsson Lirell som han egentligen heter, charmat publiken allra mest med låten "Elen är dragen". Imorgon lördag är det dags för ännu en omgång Improviserad melodifestival.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut