Stor nöjesnyhet: I sommar kommer gratiskonserter ges på Skellefteälven – dessa artister har arrangörerna lyckats boka

Notera att denna artikel är från 2016.
I sommar kommer fyra gratiskonserter ges på en flotte på Skellefteälven. Bokade artister är Amanda Bergman, Titiyo, Petter och Weeping Willows. "Vi ska göra något unikt i Skellefteå och vi ska skapa en snackis", säger arrangören Sofia Andersson Lundberg.

Sofia Andersson Lundberg fortsätter jobba för att göra Skellefteå till en mer levande stad och nu med sitt största projekt hittills. Sedan flera år tillbaka har hon funderat på idén att bygga en flotte för att använda den som portabel scen och i sommar blir det verklighet.

Varje tisdag under juli månad kommer hon arrangera en spelning på en specialbyggd flotte, en bit ut i älven, rakt utanför Brygg CC. Målsättningen är också att det ska hända mycket runt om spelningarna, exempelvis i samarbete med lokala handeln.

Bokade artister och band är Amanda Bergman, som släppte sitt första soloalbum för en kort tid sedan och även sjunger i Amason, Titiyo, Petter (akustisk konsert) och Weeping Willows.

– Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas få hit så stora artister men de gör det här för att hela grejen är så unik. Alla är jättepositiva. Detta projekt skulle inte vara möjligt om det inte vore för alla företag som ställer upp, främst Bryggargatan och Brygg CC, säger Sofia Andersson Lundberg och tillägger:

– Jag vill att det här ska vara ett komplement till alla andra stora och viktiga arrangemang som händer i Skellefteå i sommar.

Konserterna kommer vara helt gratis och finansieras genom sponsorpengar från ett flertal lokala och även icke lokala företag. Sofia Andersson Lundberg är mån att påpeka att hon inte sökt ekonomiskt stöd hos Skellefteå kommun utan att de stödjer henne på andra sätt.

Sofia Andersson Lundberg får ofta frågan varför hon lägger ner energi på att arrangera evenemang i Skellefteå. För henne är det dock en självklarhet.

– Att lyckas samla både unga och äldre som kanske dessutom inte ens brukar gå på event är för mig en sådan adrenalinkick, säger hon och fortsätter:

– Jag vill att de här konserterna ska bli något som samlar folk och något vi kommer prata om länge. Det ska vara en anledning för personer att få hit besökare och känna att något speciellt händer.

Fakta

Älvkonserter på flotte

Bokade artister: Amanda Bergman (5 juli), Titiyo (12 juli), Petter (19 juli) och Weeping Willows (26 juli)

Plats: Flotten kommer vara placerad i Skellefteälven, en bit ut från strandkanten, och rakt utanför Brygg CC.

Arrangör: For Events AB (Sofia Andersson Lundberg) i samarbete med Bryggargatan, Brygg CC och sponsorer från näringen.

Förväntansfull. Just nu verkar det långt bort, men om drygt fyra månader sker första spelningen på Sofia Andersson Lundbergs flotte. Foto: Emilie Sjölund.
Förväntansfull. Just nu verkar det långt bort, men om drygt fyra månader sker första spelningen på Sofia Andersson Lundbergs flotte. Foto: Emilie Sjölund. Foto: Emilie Sjölund.
Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut