Akryltavlor visas upp på Nordanå

Notera att denna artikel är från 2014.
27 konstnärer från Umeå och Skellefteå ställer i helgen ut ett drygt 50-tal verk på Nordanåhallen. Det handlar om akrylmålningar.

Under söndagar har skaparverkstäder hållits här i Skellefteå under Umeås kulturhuvudstadsår. 99 deltagare har sammanlagt deltagit i träffarna. Det handlar om konstnärer i åldrarna från 24 till 84 år. Lligo Matson har varit konstnärlig ledare och han är nöjd och glad över uppslutningen vid träffarna.

– I de målningar vi nu ställer ut är händerna utgångspunkten i motiven, säger Lligo Matson.

Kicki Johansson visade Norran ett av sina alster som är utställt i Nordanåhallen.

– Jag har målat periodvis i 20 år, inte bara då akryl, utan även akvaraller. Till sommaren ska jag ha en egen utställning, säger Kicki Johansson.

Stig Granlund ställer också ut egna målningar på Nordanå.

– Jag har målat i ett par år, jag gillar akryl, säger Stig Granlund.

Det handlar om stora verk i akryl som ställs ut på Nordanåhallen.
Det handlar om stora verk i akryl som ställs ut på Nordanåhallen. Foto: Det handlar om stora verk i akryl som ställs ut på Nordanåhallen.
Stig Granlund står vid en av sina tavlor som ställs ut på Nordanå.
Stig Granlund står vid en av sina tavlor som ställs ut på Nordanå. Foto: Stig Granlund står vid en av sina tavlor som ställs ut på Nordanå.
Kicki Johansson visade Norran ett av sina alster som är utställt i Nordanåhallen.
Kicki Johansson visade Norran ett av sina alster som är utställt i Nordanåhallen. Foto: Kicki Johansson visade Norran ett av sina alster som är utställt i Nordanåhallen.
Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut