Fredrik Lindström och Kristian Luuk förklarar för de tävlande vad som kännetecknar en calskrove. Foto: SVT.
Fredrik Lindström och Kristian Luuk förklarar för de tävlande vad som kännetecknar en calskrove. Foto: SVT.

Här dyker Skellefteås mest kända maträtt upp i ”På Spåret”

Skellefteå var inte ett av resmålen i fredagens avsnitt av den välkända frågesporten ”På spåret”, men det hindrade inte staden från att nämnas. Den som inte vill veta vart de tävlande var på väg i kvällens andra resa bör dock sluta läsa nu.

Det var nämligen när frågorna handlade om västgötska Lidköping och stadens speciella snabbmat som domaren Fredrik Lindström tog fram ett stort fat med en calskrove.

– Vill man gå ännu längre i snabbmatskulturen kan jag ta fram den här otroligt intressanta som vi har lyckats få med oss från Skelleftetrakten.

– Det är alltså ett helt skrovmål inbakad i en calzone. Underbart, tillägger programledaren Kristian Luuk.

I den speciella rätten har ett skrovmål bakats in i en calzonepizza. Foto: SVT.
I den speciella rätten har ett skrovmål bakats in i en calzonepizza. Foto: SVT.

Två av de tävlande, komikerna Anders ”Ankan” Johansson och Jesper Rönndahl, kände till namnet på Skellefterätten, men tyvärr var den frågan utom tävlan.

Att svara rätt på den riktiga frågan, vad man får om man i Lidköping beställer en korv med ”hälta hälta”, var betydligt svårare.

Inget av lagen lyckades komma fram till det rätta svaret som är hälften potatismos, hälften pommes frites.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Jobb+ logo