Smakerna och färgerna har hämtat inspiration från Hawaii.
Smakerna och färgerna har hämtat inspiration från Hawaii. Foto: Susanna Blåvarg

Här är årets glöggsmak

Det är drygt tre månader kvar till julafton, men årgångsglöggen för 2019 är redan presenterad. Och tillverkaren har rest långt för att hitta smakerna till den värmande drycken.

Passionsfrukt, hibiskusblomma, kaffe och kokos utgör smakbilderna för Blossas glögg i år och inspirationen har hittats på ön Oahu, Hawaii.

– I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Sedan 2003 har glöggtillverkaren lanserat en ny smak inför varje vinter och de senaste åtta åren har man hämtat smakerna utomlands.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut