Foto: Bertil Ericson / TT

Ove Vikdahl: Så sker underverk

För cirka tre år sedan fick jag uppleva ett underverk. Hade under flera år plågats av ryggvärk, fick sjukgymnastik och träning på gym under rådgivning av rutinerade sjukgymnaster. Efter flera besök hos läkare konstaterades att ett diskbråk utvecklade sej negativt.


Efter en röntgenundersökning när smärtan blivit nästan outhärdlig sa läkaren: ”Du ska till Umeå i dag för akut operation”. Så blev det, jag opererades dagen efter under tre och en halv timme. Och undret skedde! Dagen efter operationen var det onda helt borta och jag fick åka hem den tredje dagen.

Hemfärden skedde i en vanlig taxibil utan någon specialstol. Fantastiskt, vilken känsla! Fick kram av frun vid hemkomsten då hon hade kaffet klart. Undret hade inträffat via en lyckad operation.

Livet har återvänt på ett sätt jag inte trodde var möjligt.

Efter detta kan jag åka skidor, skotta snö, sköta trädgårdsjobb, ja livet har återvänt på ett sätt jag inte trodde var möjligt före operationen.

Det här undret, för ett under är det, gör att man blir glad och hoppfull över vad vården kan utföra numera. Sådant här hade inte varit möjligt för bara en kort tid sedan, utvecklingen går framåt inom många områden.


Vi går allt mer mot en ljus framtid. Tänk bara att sedan 1990 har svält och krig faktiskt minskat med hälften. Vi mår bättre, har bättre tänder, lever längre, många svåra sjukdomar är nästan utrotade.

Vi borde få veta mer om det positiva som sker, inte bara dåliga nyheter som ju dominerar i nyheterna. Tomas Sjödin, känd pastor, författare och krönikör, påpekar just detta, att han med sina krönikor vill försöka ingjuta positiva tankar hos människor! Det är bra, tack gode Gud för positiva mediespridare!

Tala om för varandra när ni får höra en positiv nyhet! Livet blir mycket gladare då.


Ove Wikdahl

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut