NÀr började ditt matintresse?
â Det började nĂ€r jag var tolv Ă„r och prĂ€glade sedan hela min högstadietid. I nian gjorde jag min prao pĂ„ F12 Terrassen i Stockholm dĂ€r stjĂ€rnkocken Melker Andersson lagade mat. Han blev min mentor och jag blev helt âhookedâ. Ă ret efter fick jag komma tillbaka och var dĂ„ med i en workshop med min idol Gordon Ramsay. Han sa: âKeep cooking" till mig. Efter det har intresset för mat bara vuxit och vuxit.
Vad har du med dig frÄn VÀsterbotten i din matlagning?
â Grunden kommer frĂ„n min mormor, jag lagade extremt mycket mat med min mormor som bodde i Sjungande Dalen. Hon och jag satt hela sommarlovet och skissade pĂ„ bidrag till tĂ€vlingen SkellefterĂ€tten. FrĂ„n bordet till köket, frĂ„n köket till bordet. Bollade idĂ©er och gjorde ströbröd av kĂ„kekaka, gratinerade VĂ€sterbottensost och allt dĂ€remellan. VĂ€sterbotten har lagt sin grund i min matlagning. VĂ„r otroliga natur, fisk och ostarnas ost. Kom igen liksom, hĂ€r finns de bĂ€sta rĂ„varorna.
Har du nÄgra Skelleftekockar som förebilder?
â Absolut. Erik BrĂ€nnström och Ian Bridges. Ian tog mig under sina vingar nĂ€r jag var en liten grabb och jag fick vara med honom i köket nĂ€r jag var liten, vilket jag uppskattade enormt.
Hur ser förutsĂ€ttningarna ut för kockarna i âHalv Ă„tta hos migâ?
â Man har begrĂ€nsad tid och fĂ„r snĂ„la. Du fĂ„r handla för max 1000 kronor, sĂ„ steg ett Ă€r att maxa alla smaker för pengarna. Sen ska det vara nĂ„got som representerar dig som matlagare. SĂ„ stora goda smaker, som trots liten budget, ser vacker och lyxig ut. Viktigaste av allt Ă€r att ge maten en massa kĂ€rlek och kĂ€nsla. Det ska vara kul att Ă€ta!
Har du nĂ„gra tips till de som fĂ„r Ă€ran att medverka i âHalv Ă„tta hos migâ?
â Var beredd pĂ„ extremt lĂ„nga dagar och se det som ett roligt Ă€ventyr. Förbered dig noga och gör en meny som gĂ„r att preppa dagen före och som du kan laga utan problem. Man vill exempelvis inte att glassen ska bli sĂ„s... SĂ„dant kan kosta poĂ€ng.
Vad ska du göra för pengarna om du vinner?
â I sĂ„ fall Ă„ker till Paris och Ă€ter god mat.
NÀr kommer du till SkellefteÄ och lagar mat?
â NĂ€r jag blir inbjuden, sĂ€ger RĂ©mi och skrattar.