Innehållet i romanen "Vägen till Sugar maple inn" är lika sött som omslagets förstasida. Debutanten Louise Miller är också konditor, något som läsaren inte tvivlar en sekund på! Samma yrke har Olivia Rawling, huvudpersonen, som flyr en relation med en gift man och ett jobb där hon gjort bort sig ordentligt.
Hon söker upp sin bästa kompis i en liten stad, Guthrie, i Vermont för att slicka sina sår. Här hamnar hon naturligtvis på ett pensionat där det behövs en pajbagare. Gissa vad som är hennes specialitet! Och hon bakar så det står härliga till, ingefärsflarn, krispiga makroner, pajer med choklad, vanilj och äpplen i alla möjliga varianter. När hon kommer i kontakt med en stor lantlig familj som tar emot henne med öppna armar är allt idyll. Förutom att många av invånarna i staden är illvilliga och avundsjuka gentemot den nyinflyttade. En av sönerna i den välkomnande familjen väcker varma känslor och hopp om en framtid i det vackra Vermont väcks. En hund och spröda toner på fiol bidrar till stämningen. Men det trasslar till sig.
En stor del av handlingen utspelar sig i ett kök, det är trevligt med allt småprat, gnabbande och experimenterande med gräddningstider och ingredienser. Muskot ska jag absolut testa i mina äppelpajer framöver.
Slutet är både utdraget och pinsamt ljusblått. Det här är ingen stor litteratur, men riktig feelgood.
Inger Lundqvist