Det bästa jag vet i världen är nog glass, näst efter blåbär. Det är så vansinnigt gott med glass. Speciellt hemmagjord glass. Det är något i smaken, den smakar så mycket mer än den köpta varianten.
"Frozen yoghurt – krämigt , läckert och enkelt att göra" av Melanie Zanin
Frozen yoghurt är en trend som växer sig allt större. En mer kalorisnål glass baserad på yoghurt istället för till exempel grädde. Krämig och härlig så är den ett gott mellanmål eller en lyxig efterätt.
"Glass: hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng" av Elisabeth Johansson
Allt från sorbeter, parfaiter, pinnglas till glasstårtor och ägg- och mjölkfria glassar. En sprängfylld bok med cirka 170 recept som även innehåller goda glasstillbehör som sylt, flarn eller maränger.
"Glass för barn: glass som 7-12-åringar kan göra själva" av Eliq Maranik
Det behöver inte vara krångligt att göra egen glass. I den här boken ligger fokus på recept som barnen kan göra helt själva. Kanske överraska familjen eller bjuda kompisarna på en glassfest? Ingredienserna finns redan hemma så det är bara att sätta igång.
"Gelato! Äkta italiensk glass" av Samantha Santambrogio-Öberg
Min absoluta favoritsort när det kommer till glass är italiensk glass. Den är så krämig och len att det känns som en smekning i munnen. Nu kan du göra egen äkta gelato hemma i köket. En del kan du göra med en elvisp medan andra sorter kräver en glassmaskin.
"Lomelinos glass" av Linda Lomelino
Lomelino gör inte bara vackra tårtor utan har även släppt en bok om glass. Såklart finns det med glasstårtor men också floats och desserter bland alla glassrecept. Enkla recept och mer avancerade och även nytänkande smaker. Fotona får det att vattnas i munnen så att man helt enkelt måste prova recepten för att släcka begäret.
Johanna Renling