Vilken personalpolitik gäller i kommunens kök?

Bildmontage. Foto: TT/Norran.

Bildmontage. Foto: TT/Norran.

Foto: Foto: TT/Norran.

Not Found2017-04-25 07:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har varit en hel del skriverier om tillsättningar av tjänster inom måltidsenheten i Skellefteå.

Jag som anhörig till de drabbade kontaktade en politiker för ett tag sedan men han bara avfärdade det eftersom han ansåg att det inte var något problem – när han hade kollat upp saken.

Nu blev det, som jag försökte förklara för honom, att det finns personal som efter 18–35 års yrkesutövande som kockar inte duger i det nya som nu ska komma.

Varför passar inte vissa anställda in, på grund av vad? Passar inte in? I vad?

En del av kökspersonalen känner sig åldersdiskriminerade. Straffas man för fackligt engagemang eller fysiska problem?

Hoppas att detta inte är sant men jag får dåliga vibbar och befarar att när allt kommer omkring så är det trots allt sant. Vilken personalpolitik har egentligen Skellefteå kommun? Följer verkligen måltidsenheten riktlinjerna man fått från politiskt håll eller har den blivit en styrande klubb för inbördes beundran?

Chefen Peter Lundmark försöker att rädda ansiktet, men detta är inte slut med denna insändare.

Hur tillsätts måltidsenhetens chefstjänster? Det blir fler chefer och färre människor på köksgolvet.

Hur kan kommunens revisorer godkänna detta?

Berörd anhörig

Svar direkt

Alla som arbetar med mat och måltider är viktiga för verksamheten och för att våra matgäster ska vara nöjda med den mat som serveras. Den förändring som nu sker innebär att vi startar nya kök och stänger några andra, allt i syfte att förbättra verksamheten och erbjuda bästa möjliga måltidsupplevelse.

Måltidsavdelningen står inför strukturella utmaningar för olika typer av kök och verksamheten satsar nu och framöver på kompetensutveckling av måltidsavdelningens kockar.

Till tjänsterna i de nya köken har alla möjlighet att söka. Det är arbetsgivarens, alltså mitt, ansvar att se till att det skapas arbetsgrupper med bästa möjliga förutsättningar för en bra verksamhet i de nya kök som byggs.

Under de kommande åren har verksamheten stora pensionsavgångar och i dagsläget kommer ingen att bli utan jobb.

Peter Lundmark, chef måltidsavdelningen, Skellefteå kommun

undefined
Bildmontage. Foto: TT/Norran.
Läs mer om