Varför klarar inte Jörnsköket av att laga veganskt?

Foto: Privat Foto: Privat.

Foto: Privat Foto: Privat.

Foto: Foto: Privat.

Not Found2016-12-22 06:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ni vet hur alla lärare samt föräldrar alltid tjatar om att det är viktigt att äta bra på skollunchen så man orkar prestera resten av dagen.

Och ni vet hur man som vegan alltid får höra att det är viktigt att man äter mycket och bra för att få i sig alla olika näringsämnen så man inte blir hungrig direkt efter man ätit.

Frågan till kära Jörnköket, som gör Anderstorpsgymnasiets skollunch, är hur ni tänker när ni serverar oss veganer mat som antingen ser ut som spya eller endast innehåller två sorters ugnstekta grönsaker eller grönsaker i någonting som ser ut som mjölk, med uppenbarligen inte är det då veganer inte äter mjölk.

Med all den kunskap om vegansk mat som finns idag kan det inte vara så svårt att servera rätter som åtminstone går att äta.

Hemma i mitt eget kök går det nämligen alldeles utmärkt och jag uppmanar därför Jörnköket att läsa på lite grann för de 14 Anderstorpselevers skull som äter vegansk kost.

Hungrig vegan

Skellefteå

Svar direkt

Ja, du har helt rätt. Skollunchen är viktig för att orka med dagen och även för er med specialkost ska maten smaka bra.

Vi använder precis samma produkter som ni gör hemma, oftast havregrädde. Problemet med havregrädde är att den helst ska serveras direkt efter tillagning och inte varmhållas.

Vi har försökt lösa det genom enskilda lådor, men när maten värms upp snabbt på plats kan den istället flocka sej och det ser förstås inte så trevligt ut.

Vi är glada för att du lämnar åsikter. Vi kommer att jobba vidare med vårt utbud.

Peter Lundmark, avdelningschef måltid, Skellefteå kommun.

undefined
Foto: Privat Foto: Privat.
Läs mer om