Det här med svenskarnas stora sockerkonsumtion är ett problem. Vi äter alldeles för mycket socker, men är inte medvetna om hur väldigt ohälsosamt det är.
Socker är ingenting som man håller sig fokuserad på speciellt länge, tvärtom det gör mer skada än nytta. Att då ha socker som sitt enda mellanmål under skoldagen resulterar inte i ett mer fokuserat sinne och vaknare tillstånd. När sockerkurvan rasar i backen följer eleven med ner.
På skolans cafeteria säljs frukt och mackor, men det är dyrt och jag tycker att äpplena har en smått unken smak över sig.
Om skolornas cafeterior köpte in mer frukt skulle säkert fler elever köpa frukt istället för att handla av det stora utbudet godis och bakverk som de erbjuder.
Till exempel kan man ersätta några Delicatobollar med bär, så som jordgubbar eller körsbär när säsongen är rätt. Upphackad frukt i små portionsbitar eller torkad frukt är ett mycket ett bättre godis än Kinder-maxi eller Haribo-nappar.
Jag vill ha fler nyttiga alternativ till fika och mellanmål så att man på det man köper faktiskt kan klara en två timmar lång lektion med fullt fokus på undervisningen.
Jag vädjar till den som bestämmer över utbudet i cafeterian att ändra sitt sortiment lite för oss som faktiskt vill ha ett alternativ till allt godis.
Amanda Norman Es1c, Anderstorpsskolan