Nog kan man fundera över alla tillsatser i vår mat samt bäst före-datum som mer än förvånar.
En kokt köttkorv tillverkad i mars, ätbar flera dagar in i juni, plastförpackad falukorv hållbar en månad.
Ta till exempel antalet ingredienser i en tub kaviar för att inte tala om rulltårtor som kan hålla årsvis framåt.
Vi får också betala för en massa vatten som sprutas i kött, ska se saftigt ut och naturligtvis så väger det mer också.
Nötkött till exempelvis soppa är väldigt segt, tar flera timmar att koka. Varifrån kommer det, är det väldigt gamla djur och vad utfodras de med?
Till allt detta ska läggas dessa enorma plastförpackningar där maten ”svettas”. Tänk på alla tillsatser och läs, behövs de verkligen? Konserveringsmedel är inte bra för hälsan.
Säga vad man vill, det var trevligare förr och mer personligt att gå in i matbutiken.
Fram för manuell charkdisk.
Ekologiskt - hemlagat