Jag förstår inte den organisation som styr svenska mjölkbönder och där bönderna själva är delägare.
Priset till mjölkbönderna har under mycket lång tid varit oförändrat med någon förklaring att det är en internationell prispress som håller tillbaka priset.
När det gäller kött har det svängt från att det funnits en massa billigt importkött från diverse länder, med andra djurskyddsregler, till att butikerna nu säljer svenskt välmörat och lokaltproducerat kött.
Det sker till högre pris än det importerade och försäljningen har ökat senaste åren.
Vad är problemet? Kan man inte saluföra svensk lokalt producerad mjölk till ett högre pris än den som är importerad och dessutom produceras på gårdar med andra djurskyddsregler inklusive långa transporter?
Mjölkdrickare
Läs vad Norrmejerier skrev i frågan i lördagens Norran.
Insändarredaktionen
Priskriget på ost är smärtsamtKatastrofskörd för böndernaJag förstår inte mjölklogiken