Svensk mjölk är värd ett mycket högre pris

Vad är problemet? Funkar det på kött så borde det funka på mjölk. Vad tror du?

Not Found2015-09-21 05:56
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag förstår inte den organisation som styr svenska mjölkbönder och där bönderna själva är delägare.

Priset till mjölkbönderna har under mycket lång tid varit oförändrat med någon förklaring att det är en internationell prispress som håller tillbaka priset.

När det gäller kött har det svängt från att det funnits en massa billigt importkött från diverse länder, med andra djurskyddsregler, till att butikerna nu säljer svenskt välmörat och lokaltproducerat kött.

Det sker till högre pris än det importerade och försäljningen har ökat senaste åren.

Vad är problemet? Kan man inte saluföra svensk lokalt producerad mjölk till ett högre pris än den som är importerad och dessutom produceras på gårdar med andra djurskyddsregler inklusive långa transporter?

Mjölkdrickare

Läs vad Norrmejerier skrev i frågan i lördagens Norran.

Insändarredaktionen

Priskriget på ost är smärtsamtKatastrofskörd för böndernaJag förstår inte mjölklogiken
Läs mer om