Satsa på mat från växtriket

Vegetarisk lasagne. Foto: Johan Nilsson/TT.

Vegetarisk lasagne. Foto: Johan Nilsson/TT.

Foto: Foto: Johan Nilsson/TT.

Not Found2017-10-09 08:24
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Döda insekter framförs ofta som framtidens mat och en lösning på både miljö-, vatten- och utsläppsproblem. Dessutom har vi människor än så länge inte lyckats bevisa att insekter kan lida.

Att fängsla, föda upp, mata, frysa ned och till slut krossa svärmar av syrsor är mindre resurskrävande än att göra liknande saker mot kor, grisar, kycklingar eller fiskar. Det man missar är att animalieproduktion alltid är negativ ur miljösynpunkt.

De som förespråkar insektsätande vill få oss att tänka bort kväljningar vid tanken på mosade insekter, på samma sätt som vi redan lärt oss att det är ok att äta gris men inte hund.

Varför inte istället satsa på att lära oss uppskatta svamp, nötter, bröd, pasta, kryddor, frukt och fler än 70 000 ätbara växter?

Peter Kalmström, Borgholm

Vegetarisk lasagne. Foto: Johan Nilsson/TT.
Vegetarisk lasagne. Foto: Johan Nilsson/TT.
Läs mer om