Kreativa idéerlöser problemet

Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT.

Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT.

Foto: Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT.

Not Found2017-11-30 07:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag såg ett anslag på Campus matservering där de redovisade hur stort matsvinnet är månad för månad på deras restaurang.

Intressant läsning.

Skulle våra skolor våga göra en liknande redovisning?

Jag befarar att svinnet är alldeles för stort mot vad det skulle kunna vara med lite god vilja och kreativa idéer.

Skulle vara väldigt intressant att även jämföra skolorna med tillagningskök mot mottagningsköken.

Och så en tanke till kring detta.

Låt våra inackorderade elever och eventuellt andra som behöver billig mat köpa en matlåda för 20 kronor varje eftermiddag.

Det fungerade förut.

Borde vi inte använda lite kreativitet och kämpa för att matsvinnet på våra skolor ska minska drastiskt.

Att redovisa svinnet månad för månad skulle nog öka intresset för detta ännu mer.

Lotta

Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT.
Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT.
Läs mer om