Mikael Bengtsson silar mygg och sväljer kameler i sin ledare om köttkonsumtionen, den 10 februari.
Klimatet är viktigt för alla, och bör hållas koll på. Vad vi sedan ska äta, och vad eller vem som är klimatbov är en helt annan sak. Media har under många år pekat finger mot jordbruket och köttkonsumtionen som den stora miljöboven.
Huvuddelen av nötköttsproduktionen i Sverige kommer från kalvar av mjölkras. Med en insats av femton liter diesel förser en svensk mjölkbonde hela livsmedelsförsörjningen för en person i et tår.
Vilket lagspelar du för Mikael? Kofisarna är ett nollsummespel som har en omloppstid på tolv år, det enda som har betydelse är antalet djur, och korna de minskar i antal.
Om du Mikael Bengtsson i stället hade ifrågasatt svenskens fritidsförbrukning av utsläpp, så hade det funnits en större möjlighet att komma i närheten av de minskningar av utsläppen som forskarna anser nödvändiga.
Är de lokalproducerade livsmedlen så lite värda att en fyrtiondedel av fritidens utsläpp inte får dig att försöka spara någon annanstans. Ät lokalproducerat och var nöjd.
Skidåkarn
Svar direkt
Det vore rimligt om den rödgröna regeringens livsmedelsstrategi innehöll en rekommendation om att minska köttkonsumtionen.
Lika rimligt vore det att svenska konsumenter åt mer svenskt och mindre importerat kött, ekologiskt och närodlat.
Mikael Bengtsson
politisk redaktör på Norran