Klimatet, köttet och kossorna

Hälsa. Utsläppen från maten vi äter ökar så mycket att det bidrar till att svenskarnas utsläpp totalt sett ökar. När ska regeringen lyfta ett finger för att bryta köttnormen, undrar skribenten.

Not Found2015-09-11 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mindre ofta handlar klimatdebatten om köttet och kossor. Faktum är att utsläppen från just maten vi äter ökar så mycket att det bidrar till att svenskarnas utsläpp totalt sett ökar.

På sommaren har vi extra goda möjligheter att göra något åt det genom att äta vegetariskt i stället för att slänga upp en biff på grillen.

Det är inte bara bra för klimatet utan även väldigt bra för hälsan och det minskar risken för att du ska drabbas av tarmcancer som är landets tredje vanligaste cancerform.

Men ytterst vilar ansvaret för köttkonsumtionen tungt på regeringens axlar.

När ska regeringen lyfta ett finger för att bryta köttnormen?

Jonas Paulsson, Köttfri måndag,  Täby

Köttfria dagar i fler kommunerHåller tummarna för en köttskatt – av både miljö- och hälsoskälEn vegetarisk samhällsnorm är möjlig
Läs mer om