Insändare: När kommunen ber om ursäkt visar den vilja till förbättring

Foto: Yvonner Rönngren.

Foto: Yvonner Rönngren.

Foto: Foto: Yvonner Rönngren.

Not Found2017-08-26 07:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Tråkigt att du upplever att du har haft svårt att få svar på dina frågor.”

Så börjar en tjänstemannachef sitt svar till en medborgare i Skellefteå kommun. Tråkigt, och upplever? Ett ständigt återkommande uttryck när politiker och tjänstemän besvarar konstaterade och felaktiga hanteringar som de har ansvar för.

Nu senast, dessutom en tjänsteman med militärisk titel, stabschef som använder orden ”tråkigt” och ”upplever”. Jag tycker att en regelrätt ursäkt borde kommunens ansvarige gett skribenten eller för den delen alla medborgare.

För någon upplevelse är det inte utan ett konstaterat faktum att kommunen inte klarat av sitt åtagande.

Heder åt de politiker och tjänstemän som levererar en regelrätt ursäkt när man inte har lyckats att leva upp till det ansvar man har.

Hör och häpna, under 2016–2017 har två tjänste- män framfört sina ursäkter när man fallerat i sina åtaganden – och det har jag kunnat läsa om i vår lokala tidning.

En regelrätt ursäkt borgar även för att man vill förbättra sig och inte göra fel nästa gång till skillnad från som ”tråkigt” och ”att du upplever” när medborgare inte får svar på sina frågor.

”Stabschef ”hur får man den titeln? Har man brist på chefstitlar? Kan bero på att Skellefteå kommun har i förhållande till antalet invånare betydligt fler anställda chefer än Umeå, Luleå och övriga kuststäder längs Norrlandskusten.

Vad är nästa steg som ni politiker i kommunen tänker t vad gäller chefstitlar. Kommendant, kompanichef eller brigadchef?

Lennart Gustavsson, Tuvan

undefined
Foto: Yvonner Rönngren.
Läs mer om