Insändare: Att vara konsument

Äter mindre kött.

Äter mindre kött.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Not Found2019-08-01 06:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Äter mindre kött.
Äter mindre kött.

Svar på ledaren fredagen den 19 juli i Norran, som Karin Pihl skrivit.

Det är väl ändå vi konsumenter som ska rädda världen, vad skulle det annars handla om?

För ett antal år sedan så såg jag på televisionen hur kycklingar blev behandlade, de hängdes upp på krokar levande och de blev inte ens slaktade före, då slutade jag äta kyckling.

Vissa fisksorter är inte heller människoföda, vissa av dem är så hårt drivna att man får kvävningskänsla av dem.

En del kryddor kan också vara fyllda med alla möjliga gifter och därför tycker jag att man borde plocka fram saltet, för det håller i alla väder och maten i sig har sin egen smak.

Det man får kvävningskänsla av eller det man får huvudvärk av, det ska man inte äta. Man ska inte heller äta det som man blir torr i mun, gommen eller halsen av. En annan sak som man inte heller ska äta är om man märker att det börjar klia i till exempel halsen. För då kan du faktiskt få en allergichock, vilket innebär att man kan måsta åka till akuten.

Man ska äta det man längtar efter och vill ha. Man får prova sig fram helt enkelt.

Hemvårdarinnan Irma Jonsson Nyström, Ursviken

Läs mer om