En gåva måste förvaltas väl även av välgörenhetsorganisationer

Foto: Stig Jensen.

Foto: Stig Jensen.

Foto: Foto: Stig Jensen.

Not Found2017-07-15 07:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det måste vara en hederssak att både ge och ta i mot en gåva. När man dessutom uppmanar att ge, känns det respektlöst och nonchalant när gåvan inte förvaltas som utlovats. Misstag gör vi alla och förhoppningsvis leder det till bättring.

När Myrorna tömmer klädboxen vid Ica i Skelleftehamn, finner de den överfull, och med stora mängder skor och kläder intill. När detta händer vid varje tömning, vore det väl naturligt att öka frekvensen, alternativt ställa fram flera boxar. Torrt och rent står det på boxen. Självklart kan man tycka. Det gynnar ju Myrornas beundransvärda arbete världen över.

Allt annat än beundransvärt är det när givarens ansträngningar resulterar i att gåvan blir liggande på gångvägen i flera dygn. Utan överdrift, vill jag påstå att förutom de oärligas framfart, låter en och annan hund, markera revir innan Myrorna tömmer.

Jag bor på första parkett, och har alldeles för länge inte gjort något. Fy skäms på er Myror som låter hundarna pissa på våra gåvor till nödställda.

Stig Jensen, Skelleftehamn

Svar direkt…

Tack för att du bryr dig!

Vi är väldigt tacksamma för alla gåvor som vi får. De gör att vi kan bidra till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Den aktuella insamlingsbehållaren i Skelleftehamn töms en gång i veckan och det har varit fullt tillräckligt under flera års tid.

På senare tid har den varit överfull vid ett antal tillfällen, vilket vi har uppmärksammat. Inom några dagar kommer vi därför utöka antalet behållare så att gåvorna inte riskerar att bli förstörda.

Stefan Johansson, produktionschef vid Myrorna i Skellefteå och Umeå

undefined
Foto: Stig Jensen.