Fram till 1990-talet hade området en arbetarprofil på bostadsägandet, men de senaste åren har lägenheterna blivit eftertraktade av mer låne- och kapitalstarka ägare. Området har sedan början av 1980-talet utvecklats till ett tryggt, trivsamt och lugnt bostadsområde med ekonomiskt mycket starka bostadsrättsföreningar.
”Valdistriktet röstar vänster. Socialdemokraterna får 97 procent fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 61,0 procent av rösterna.” (Källa: Hitta.se)
Detta har hänt under 50 år:
En ombyggd förskola 2017 samt, ja just ja, man rev den så kallade. Krongården på 1980-talet.
Utmaning inför de kommande 50 åren är:
Bygg bort den farlig övergången vid Ica Moröhöjden med ett upphöjt övergångsställe.
Ordna en mindre torgyta i stadsdelen, det finns en utmärkt plats ovanför korvmojen.
Lös trafikproblem vid Myntgatan – Gruvgatan och Östra leden – Torsgatan.
Även om det skulle vara möjligt för bostadsrättsföreningarna att själva lösa en del av dessa problem, kan det inte vara dessa föreningars skyldighet att ta över det som är ett kommunalt ansvar.
Kanske är det så att den lokala S-förening är svag eller nonchaleras av det stora partiet när man för fram sina förslag.
Att få fram starka representanter som kan driva viktiga frågor bör inte vara helt omöjligt på Moröhöjden med 61 procent S-röster.
Som privatperson undrar jag om majoritetspartiet kommer att vara störst efter höstens val om det inte ser de olika stadsdelars behov.
Vi kan inte alla bo i centrum eller på Älvsbacka. När och om vi ser en batterifabrik i närområdet kanske även kommunen får upp ögonen för Moröhöjden, men jag tvivlar starkt just nu.
Lycka till i valet!
Berth Gustafsson, Moröhöjden