Besök i verksamheten är politikers plikt

Hur kommer det sig att frågan ständigt återkommer, frågar sig skribenten.

Se verkligheten utanför sammanträdeslokalerna, uppmanar skribenten. Foto: Ulf Johansson

Se verkligheten utanför sammanträdeslokalerna, uppmanar skribenten. Foto: Ulf Johansson

Foto: Foto: Ulf Johansson

Not Found2015-11-18 21:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blir fundersam när jag läser kommunalrådens svar på insändarsidan den 14 november.

Under minst ett halvår har man på insändarsidan uppmanat politiker till besök i äldreomsorgen eller ifrågasatt om hur många gånger man varit på besök

Kommunalråden hävdar att berörda nämnder gör besök i verksamheterna. Hur kommer det sig att denna fråga ständigt återkommer när en högt uppsatt politiker hävdar motsatsen?

Har man som anställd inte förstått vilka man träffar? Eller häver kommunalråden ut sig en klyscha för att lugna medborgarna, de som betalar skatt, och för att skapa tilltro för sittande politiker.

Själv har jag tillhört Skellefteås omkring 200 fritidspolitiker. Under mina år som politiker var jag inte speciellt imponerad av de besök som gjordes i verksamheten.

Men som förtroendevalda politiker har man även ett ansvar, oberoende av partitillhörighet, att sätta sig in i alla politiska problem. Man behöver inte vara invald i en nämnd för att besöka verksamheter eller prata med berörda. För att senare påverka politiska beslut.

Tyvärr är det så att gemene man inte alltid vet vem som är förtroendevald, man är i den stora gruppen politiker försiktig med att sätta ut sitt namn och partitillhörighet för att inte sticka ut.

Obekväma frågor kan komma. Något som jag aldrig har varit rädd för under min tid som politiker.

Lennart Gustavsson, Tuvan

undefined
Se verkligheten utanför sammanträdeslokalerna, uppmanar skribenten. Foto: Ulf Johansson
Läs mer om