Är fisk sju gånger på tre veckor en förbättring av äldrematen?

Insändare. Ni har lovat anställa kockar, men det tvivlar jag på att ni gjort. Så jag hoppas att det framöver blir en förbättring av matsedeln.

Not Found2016-04-26 05:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Här har ni lovat att det ska bli bättre mat. Under påskveckan var det fisk fyra gånger. Vecka 14 var det fisk tre gånger. Vecka 15 fick jag kyckling tre gånger. Anser ni att ni har förbättrat er när ni serverar fisk sju gånger på tre veckor? Det anser inte jag.

Ni har lovat att vi i Boliden skulle få framföra våra önskemål. Men det blev stopp. Här betalar vi 60 kronor för mat många inte är förtjusta i.

Som det stått i Norran nyligen har maten inom kommunens äldreomsorg varit fruktansvård.

Ni har lovat anställa kockar, men det tvivlar jag på att ni gjort. Så jag hoppas att det framöver blir en förbättring av matsedeln.

Jag har hört rykten om att det inte finns något stekbord på Skogsbackens kök. Jag tycker ni borde sätta in ett stekbord. Det är trevligare och godare att få stekyta på maten, till exempel riktig pytt i pappa med vändstekt ägg.

Lova inte det ni inte kan hålla - som ni gjort hittills.

Bolidenbo

Svar direkt

Vi på Skellefteå kommuns måltidsavdelning arbetar hela tiden med att utveckla matsedeln så att våra matgäster ska vara nöjda.

Vi får in synpunkter från äldreomsorgen på flera olika sätt, och vi anpassar matsedeln så långt det är möjligt utifrån de ramar vi har, exempelvis hur köket är utrustat, ekonomi med mera.

Sedan tidigare finns en grupp som arbetar tillsammans med äldreomsorgen och ser över riktlinjer och rutiner kring maten.

I maj startar en ny grupp som består av bland annat pensionärer och kockar, och de ska se över matsedeln så att den blir än mer anpassad för våra matgäster.

Vi har inga stekbord i våra kök utan mycket effektiva och bra ugnar med bland annat stekplåtar.

Jeanette Stridsman

Kostchef, Skellefteå kommun