Vi pensionärer vill också sola och bada

pensionärerna vill också kunna bada menar insändarskribenten.

pensionärerna vill också kunna bada menar insändarskribenten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2020-07-22 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om man som pensionär får vistas ute efter flera månader i nästan total karantän, vill man som alla andra njuta av solen när den visar sig och kanske även ta ett bad i poolen. 

I dag när jag gick upp till Vitbergsbadet för att kolla hur mycket det kostar att lösa in sig, fanns det ingen information om det. Den information som fanns där talade om att man ska köpa sin biljett i förväg på nätet. Men hur i helskotta gör man om man inte har tillgång till internet med mera.

Jag vill kanske också njuta av sol och bad på nära håll. Jag känner mig fullkomligt diskriminerad och kränkt av Skellefteå kommun som infört detta biljettsystem. Det satt en tjej innanför luckan där man förr köpte biljetter. Hon såg mig nog inte och kanske ville hon inte lyfta på häcken för att öppna luckan, så jag kunde inte ens ställa frågan: ”Hur mycket kostar det?” ”Har ni pensionärsrabatt?”.   

Vad har hon för uppgift? Kolla att besökare scannar sina biljetter?

Det går inte att passera utan att scanna biljetten så ingen behöver sitta innanför luckan? Idiotsäkert och onödigt sommarjobb.

Jag tycker det är diskriminerande och dålig service till oss som är pensionärer som man ska värna om i dessa coronatider.

Esther Williams