Varför ingen rabatt för seniorer som vill träna?

Vad har kommunen mot oss äldre som vill hålla oss friska?

Signaturen Chrille undrar varför seniorer som vill träna i exempelvis Eddahallen inte erbjuds rabatt, och får svar direkt.

Signaturen Chrille undrar varför seniorer som vill träna i exempelvis Eddahallen inte erbjuds rabatt, och får svar direkt.

Foto: Arkivbild

Insändare2022-03-18 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan undra varför kommunen är mot oss som vill nyttja Eddahallens eller Örjanshallens gym eller bad för friskvård fast än vi uppnått en ålder som kallas seniorer. Samma gäller slalom i Vitbergsbacken.

Ingen rabatt likt till barn och ungdom kan erhållas. Det är ju så att vi tyvärr inte har någon friskvårdspeng att använda för detta likt andra kategorier har.

Åker man med Skelleftebuss, åker skidor i Tärnafjällen, köper biobiljetter, med mera, så rabatteras seniorer, ofta likt ungdomar. Det är nästan aldrig trängsel på Eddas gym. Om kommunen gjorde om sitt prissystem skulle kanske fler seniorer besöka anläggningarna och förmodligen hålla sig friskare. 

Eddapersonalen har sagt att det fanns ett differentierat prissystem tidigare men att det togs bort av oklar anledning.

Gör om och välkomna seniorer till era kommunala anläggningar.

Chrille

Svar direkt

Vad trevligt att du är mån om att seniorer ska hålla sig friska, det vill vi inom kultur och fritid i kommunen också.

Seniorrabatten, som du nämner tidigare fanns, ändrades efter renoveringen av Eddahallen 2008. Istället beslutades det att det skulle vara billigare att bada och träna vissa tider på dagen, då beläggningen i badhuset inte är så stor. Tanken med detta är att det ska gynna seniorer, men också andra grupper som har möjlighet att besöka badhusen dessa tider.

På till exempel Eddahallen har vi ett rabatterat pris på förmiddagen fram till klockan 12.00 på badet och i gymmet. Alla övriga badhus i Skellefteå kommun erbjuder också rabatterade priser under vissa tider.

Vi ska se över detta så det blir en rättvis fördelning och att informationen om dessa tider är lättillgängligt för alla som vill besöka oss.

Niklas Furberg, verksamhetsutvecklare, ungdoms- och folkhälsoavdelningen

Berith Markstedt, avdelningschef på kultur och Fritid