Varför är Vitbergsbacken stängd två kvällar i veckan?

Skribenten undrar varför Vitbergsbacken är stängd vissa kvällar och får svar direkt.

Skribenten undrar varför Vitbergsbacken är stängd vissa kvällar och får svar direkt.

Foto: Norran

Insändare2023-01-18 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå är en stad som har privilegiet att ha en fin och uppskattad skidanläggning mitt i stan. Gläds varje gång jag åker förbi och ser att backen är fylld av barn och ungdomar på kvällarna. Men varför håller backen stängt onsdag- och fredagkväll?

I dagens stillasittande samhälle är det svårt att hitta aktiviteter som konkurrerar ut datorer/tv-spel, där fyller Vitbergsbacken en viktig funktion. Sen är det väl bättre att våra ungdomar "hänger" i skidbacken på fredagskvällarna än på stan?

Undrande förälder

Svar direkt

Skellefteå kommun har valt att inte ha öppet på onsdagar och fredagar för att inte konkurrera med Klutmarksbacken som ägs och drivs av Alpina klubben. Dessa dagar har Klutmarksbacken öppet för allmänheten, övriga vardagar förekommer det enbart träning i den backen för klubbens aktiva. Ytterligare en anledning till att det är stängt på onsdagar är att Vitbergsbacken då är bokad för föreningsträning.

Övriga dagar är alla välkomna till Vitbergsbacken och både den och Klutmarksbacken har öppet för allmänheten på lördagar och söndagar.