Hockeybloggen

Viktig straffseger för Skellefteå AIK

Skellefteå AIK tog sin femte raka seger då man straffade Örebro.

Efter 40 mållösa minuter kom fullträffarna i den tredje perioden. Men det var målvaktstavlor som låg bakom Robin Alvarez 1–0-mål och Örebros kvittering.

För Alvarez kunde lägga in pucken i tom målbur efter att Jhonas Enroth varit ute på vift och dessutom gett bort pucken. När Glenn Gustafsson satte 1–1 så var det från snäv vinkel och med ett lågt skott som Mantas Armalis borde ha tagit.

Och om Örebro skapade mest under de första två perioderna så var det AIK som tog över i den tredje. Med tre minuter kvar fick AIK powerplay. Man hade dessutom en jättechans just innan utvisningen verkställdes, men då valde domarduon att blåsa av, vilket såg oerhört tveksamt ut.

AIK hade sedan ett par lägen i PP men utan att sätta dit den. Matchen fick, precis som i förra mötet, avgöras i övertid.

Där såg det ut som att Örebro skulle dra det längsta strået efter att Jocke Lindström åkt ut för en slashing. Domarna hade dessförinnan släppt ett par andra tydliga hakningar.

Men AIK spelade lysande i tre mot fyra-spelet vilket innebar att matchen fick avgöras på straffar.

Väl där klev Jonathan Pudas fram och gjorde enda målet samtidigt som Armalis spikade igen butiken.

Bonuspoängen var oerhört viktig då nu har tre poäng ner till Malmö och bättre målskillnad med två matcher kvar av SHL.

*****

Malmö förlorade överraskande med 1–2 borta mot Timrå vilket var bra för AIK i jakten på att sluta topp sex.

*****

Tim Söderlund fick utgå med en befarad hjärnskakning efter att han med hög fart åkt in i en Örebrospelare i första perioden. Det var inget fult i situationen utan en oturlig smäll.

*****

Positivt för AIK är att Krister Holm stannar i tre ytterligare säsonger som målvaktstränare.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut