Hockeybloggen

Kyle Cumiskey (mitten) spelade med AIK 2016/17. Här firar han ett mål med Adam Pettersson, Pär Lindholm, och Emil Djuse.
Kyle Cumiskey (mitten) spelade med AIK 2016/17. Här firar han ett mål med Adam Pettersson, Pär Lindholm, och Emil Djuse. Foto: OLA WESTERBERG

Uppgifter: Tidigare AIK-backen på väg till SHL

Säsongen 2016/17 spelade Kyle Cumiskey för Skellefteå AIK i SHL. Nu skriver Mr Madhawk att backen är på väg tillbaka till den svenska högstaligan.

Kanadensaren Kyle Cumiskey representerade AIK under säsongen 2016/17. Men det blev bara 12 matcher och 4 poäng (1+3) för backen som hade skadeproblem.

Förra säsongen avstod han spel helt för att den här säsongen vara tillbaka i matchform. Cumiskey har spelat en match i AHL med Toronto Marlies, men fick sedan fortsätta med spel ännu längre ned i ligasystemet.

För närvarande spelar han i ECHL med Newfoundland Growlers och är noterad för 7 matcher och 1 assist.

Men enligt Mr Madhawk vill Kyle Cumiskey lämna ECHL och riktar blicken mot Europa och SHL. Mr Madhawk skriver även att Rögle har fått erbjudande om att kontraktera den tidigare AIK-backen.

Cumiskey har även spelat med Modo i SHL och är noterade för totalt 103 matcher och 64 poäng (12+52) i den svenska högstaligan.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut