Hockeybloggen

Jacob Andersson, 23 år, har varit en av Lövens bästa backar. Nästa år här han högaktuell för spel i SHL.
Jacob Andersson, 23 år, har varit en av Lövens bästa backar. Nästa år här han högaktuell för spel i SHL. Foto: Adam Savonen

Uppgifter om att tränare försvinner – mycket verkar på gång i Björklöven

Notera att denna artikel är från förra året.
Björklövens säsong är redan över. Och mycket talar för att laget drygt 13 mil söder om Skellefteå kommer att genomgå stora förändringar till kommande säsong.

En nödvändighet, då årets säsong blev ett stort steg tillbaka och egentligen inte kan summeras så mycket mer än som ett fiasko.

Björklöven själva pratade om den allsvenska finalen innan säsongen. Experterna placerade laget högt upp på den övre halvan, ofta bland de fyra bästa.

Med två omgångar kvar spelade Björklöven för att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt. Och vägen till SHL är återigen ett väldigt långt steg bort.

Nu pekar mycket på att det kommer att bli stora förändringar i Björklöven. Uppgifter till bloggen gör gällande att Jesper Jäger är på väg bort redan den här säsongen.

Joakim Fagerwall har kontrakt över kommande säsong, men har öppnat för att bryta i förtid om nye sportchefen har en annan lösning.

Nye sportchefen har inte officiellt presenterats, men det är väl en av de mest officiella hemligheterna kring Björklöven att det är Per Kenttä som flyttar till Umeå för att ta över posten. En nyhet som avslöjades av Mr Madhawk i mitten av december.

Löven kommer enligt flera uppgifter att genomgå stora förändringar till kommande säsong och ändra karaktär rejält.

Enligt en uppgiftslämnare är det väldigt lite som är heligt i laget och till och med spelare som Marcus Jonsson inte ens är given. Han har ett kontrakt med option för kommande säsong, men uppgifter pekar på att Löven ska ha sagt upp kontraktet. Däremot är det oklart med vilka intentioner det är uppsagt.

Kenttä kommer att ha fria tyglar att bygga laget från grunden och lär sannolikt inleda med att bygga tränarstaben för kommande säsong. Och i norra delen finns många starka kandidater med SHL-meriter som ännu inte har framtiden klar, som Mikael Aaro, Bert Robertsson och Stefan Klockare. Det är helt okänt om någon av dessa är aktuell för ett jobb i Löven, men det vore inte osannolikt om de fanns med på en lista över kandidater.

För spelarna med AIK-bakgrund har varit på många håll en tillgång för Löven. Jacob Andersson har gjort sin bästa säsong i karriären och har varit Lövens bästa spelare. Han ska vara klar för AIK kommande säsong.

Mattias Granlund har varit stark i defensiven under många säsonger, men bidrog offensivt på ett framgångsrikt sätt. Spelaren, bördig från Glommersträsk, hade en stark säsong.

Hardy Häman-Aktell fick allt mer istid. Den talangfulla backen har en spännande framtid och fick nyttig erfarenhet under den här säsongen.

Skicklige Sebastian Selin noterade över 20 poäng och visade att han är en notorisk poängmakare. Hade sannolikt presterat bättre, om laget hade varit bättre.

Mycket ska vara på runt Löven, och silly season kan bli mer händelserik än på många år.


Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut