Hockeybloggen

Den förre AIK-målvakten Andreas Hadelöv, här i närkamp med Dick Axelsson, ryktas vara ett namn för Malmö Redhawks ledarstab.
Den förre AIK-målvakten Andreas Hadelöv, här i närkamp med Dick Axelsson, ryktas vara ett namn för Malmö Redhawks ledarstab. Foto: OLA WESTERBERG

Uppgifter: Förre AIK-målvakten tar plats i SHL-klubbens ledarstab

Enligt uppgifter till Expressen så återvänder den förre AIK-målvakten Andreas Hadelöv till Malmö Redhawks ledarstab – denna gång i egenskap av analytiker. "Hadelöv är en person som vi har trivts med att jobba med tidigare", säger klubbens sportchef Patrik Sylvegård.

Malmö har tappat sin analytiker Anthon Hansson, som följde med tränaren Peter Andersson till Brynäs, och siktar nu på att ersätta honom med Andreas Hadelöv.

– Vi jobbar på att hitta en ersättare till Anthon, men har i dagsläget ingenting klart, säger Sylvegård till Expressen.

Andreas Hadelöv har en bakgrund som assisterande tränare och målvaktstränare i klubben, men har sedan dess haft ett civilt jobb. Nu talar mycket för att han återvänder till SHL.

– När något är klart kommer vi att gå ut med det, avslutar Sylvegård.

Andreas Hadelövs tid i Skellefteå AIK

Målvakten från Kiruna anslöt till Skellefteå AIK inför säsongen 2005/2006 då klubben säkrade uppflyttning till Elitserien (nuvarande SHL). Totalt blev det sju säsonger och över 300 matcher i svartgult för Hadelöv som lade plockhandsken på hyllan våren 2012.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut