Hockeybloggen

Uppgifter: Djurgården intresserade av förre AIK-målvakten

Enligt SportExpressen går Djurgården i värvningstankar och har gjort en förfrågan på Joni Ortio. "Jag jobbar givetvis för att hitta ett jobb åt Joni, men mer än så finns egentligen inte att säga i dagsläget" säger Ortios agent till Expressen.
Joni Ortio kan vara på G till Djurgården, enligt Expressen.
Joni Ortio kan vara på G till Djurgården, enligt Expressen. Foto: Robert Granström/TT

Under tisdagen gick Expressens Jonas "Mr Madhawk" Svensson ut med uppgifter om att Djurgården vill plocka in en ny målvakt då Robin Jensen är skadad. Och enligt källor till tidningen ska klubben ha gått ut med en förfrågan till den förre Skellefteå AIK-målvakten Joni Ortio.

Men om uppgifter kring värvningsförsöket stämmer eller ej vill inte Ortios agent Thomas Sjögren bekräfta som väljer att inte lämna några kommentarer om det nuvarande läget till tidningen. Men han säger dock att:

– Jag jobbar givetvis för att hitta ett jobb åt Joni, men mer än så finns egentligen inte att säga i dagsläget. Mitt jobb är dock att hitta ett hockeyjobb åt honom, och det är där vi står idag, säger agenten Sjögren till Expressen.

Ortio har i nuläget inget kontrakt och förrförra säsongen anslöt han sig till Vityaz Podolsk i KHL.

Uppgifterna gör gällande att Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson vill värva in Ortio fram till novemberuppehållet. Men att allt beror på hur pass länge Jensen kan bli borta.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut