Hockeybloggen

Två poäng till AIK i svängig premiär

Det blev en målrik SHL-premiär i Skellefteå då AIK vann med 5–4 efter förlängning mot nykomlingen IK Oskarshamn.

Första perioden var inget att hurra för rent spel- och målchansmässigt. Oskarshamn gjorde det svårt för AIK, som i sin tur slarvade gång på gång i sitt passningsspel. Perioden slutade 1–0 till gästerna sedan Skelleftesonen bombat in 1–0 i krysset, ett skott via Arvids Lundbergs ben och in.

I den andra tog matchen fart – ordentligt dessutom. För efter att Oskarshamn gjorde 2–0 kom en målexplosion från AIK som gjorde tre mål på 2.13 munter – i ordningen Niclas Burström, Andreas Wingerli och Linus Lindström.

Men gästerna vek inte ner sig och hade faktiskt en 4–3-ledning i paus.

I tredje gick AIK hårt för en kvittering. Den kom också då Jocke Lindström hittade en lös retur och därefter kunde sätta 4–4 i tom kasse.

Det fanns dock lägen för båda lagen att avgöra i ordinarie tid. Närmast var supertalangen Philip Broberg, som efter en soloshow var en hårsmån från årets mål – redan nu.

Men matchen fick avgöras i sudden. Och i och med Simon Despres hjärndöda skallning på Albin Eriksson, som gav matchstraff, fick AIK chansen i spel 4 mot 3. Och då klev han fram – Jocke Lindström och sköt två poäng till AIK.

Extra skönt för AIK då powerplay annars var under isen den här matchen.

Bäst i AIK var Philip Broberg, Anderas Wingerli, Niclas Burström och Adam Pettersson.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut