Hockeybloggen

Jesper Frödén fick äntligen göra sitt första SHL-mål i AIK-tröjan. Han var en av många spelare som bidrog med mycket när AIK vann i Malmö.
Jesper Frödén fick äntligen göra sitt första SHL-mål i AIK-tröjan. Han var en av många spelare som bidrog med mycket när AIK vann i Malmö. Foto: Andreas Hillergren/TT

Tung seger i Skåne – Lindvalls spel stärker hela laget

Gustaf Lindvall har hittat en enorm form. Den fortsatte i Skåne och målvaktens spel la grunden till en AIK-seger. Matchen slutade 4–0

Vinsten mot Kärpät i CHL i tisdags tycks ha gett luft under vingarna för AIK. När Gustaf Lindvall höll tätt bakåt, kunde AIK i lugn och ro rycka i målprotokollet.

Jonathan Berggren har utmärkt sig på många sätt den här säsongen. Den skridskoskicklige spelaren med det fina spelsinnet, bjöd på en av torsdagens största prestationer när han serverade Linus Lindström till 1–0.

Jesper Frödén fick därefter äntligen slå hål på den förhatliga målnollan, när han rakade in en retur efter skott av Joakim Lindström.

Det var inte bara Frödén som fick göra första målet för säsongen. I andra perioden såg Filip Berglund till att göra 3–0 i powerplay.

Malmö skapade stort tryck för att hitta en väg in i matchen igen. Stora vändningar har ju skett tidigare i Malmö när AIK har varit på besök. Men inte den här gången.

Andreas Wingerli bjöd istället på en omvänd Foppa när han gjorde 4–0 med ungefär fem minuter kvar.

Gustaf Lindvall gjorde flera viktiga räddningar och såg till att Malmö inte kunde ta sig närmare fram i målprotokollet. Han gjorde sin andra nolla på två matcher.

Det har varit en riktigt stark vecka av Skellefteå AIK och Lindvall i synnerhet så här långt.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut