Hockeybloggen

Tung förlust för AIK mot LHC

AIK kunde inte följa upp den fina 3–1-seger borta mot Linköping, som tog revansch genom att vinna lördagens möte med 4–2.

AIK:s första period var inte den bästa. Däremot var 2–0 till LHC i överkant. Men bortalaget tog vara på ett powerplay efter en onödig utvisning av Mathis Olimb i offensiv zon. Därefter satte Broc Little 2–0 efter att AIK gjort ett katastrofalt byte, och AIK spelade då med bara två backar under några sekunder.

Andra perioden var dock, likt den i torsdags, riktigt, riktigt bra av AIK. Kedjan med Adam Pettersson mellan Bud Holloway och Robin Alvarez gör det mesta rätt just nu. Det var också Bud Holloway som satte 1–2 efter assist av Pettersson i powerplay.

Strax därefter kom även 2–2 – trodde alla. Men Robin Alvarez styrning dömdes kontroversiellt bort för hög klubba. Detta trots att domarna dömde mål på isen och att de på bilderna var oerhört svårt att se att klubban var över ribban.

Som om inte det vore nog för AIK så satte Andrew Gordon 3–1 bara sekunderna därefter, i det som var LHC:s enda ordentliga anfall i perioden. Robin Alvarez fixade senare 2–3 och känslan var då att AIK hade stora chanser att äta sig ikapp.

Men så blev inte fallet. LHC försvarade sig bra i tredje samtidigt som AIK inte tog vara på sina heta lägen. När Mathis Olimb tog sin andra onödiga utvisning i matchen satte Andrew Gordon 4–2 när Armalis släppte pucken billigt under benskyddet.

AIK försökte forcera i slutet men fick aldrig hål på Jonas Gustafsson. En oerhört tung förlust för AIK, som missade att haka på topplagen och som går till landslagsuppehållet med en torsk i bagaget.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut