Hockeybloggen

Tung förlust för AIK – kritik mot missad utvisning

Trots en 3–0-ledning för AIK blev det dramatiskt på slutet då Mora reducerade två gånger om – och med 18 sekunder kvar kom 3–3-kvitteringen. Men den blev rejält kritiserad i hemmaarenan då domarduon missade en solklar tripping på Mora en stund innan Spencer Abbotts mål.

Jonathan Pudas såg till att fixa en skön 1–0-ledning för AIK i paus då han med en sekund kvar av första perioden satte 1–0 via ribban, efter en fin tekningsvinst av Mathis Olimb, när det var 2,5 sekunder kvar på klockan.

I andra malde AIK på och gjorde då både 2–0 – Emil Djuse i powerplay – och 3–0 efter ett rappt skott av Oscar Möller, efter fint förarbete av Jocke Lindström och Jimmie Ericsson.

Inför tredje kändes det som en stabil hemmaseger. Men två reduceringar av Mora ledde till dramatik. När dessutom Filip Berglund drog på sig en onödig utvisning med fyra minuter kvar blev det svettigt för AIK. Och som inte det vore nog åkte Patrik Norén, strax innan Berglund var tillbaka, ut på en slashingutvisning. Det var dock så att det var Noréns egen klubba som gick sönder i situationen, inte Moraspelarens.

En stund senare trodde nog AIK och alla i arenan att Moras 5 mot 4-spel skulle bli ett 4 mot 4-spel då Fredrik Lindgren väldigt synligt blev trippad då han fick en klubba instoppad mellan benen. Lindgren föll till marken men domarduon friade. Det tog Mora vara på genom att pricka dit kvitteringen med 18 sekunder kvar av ordinarie tid.

Som om inte det vore nog för AIK så tog Mora extrapoängen efter att Matt Bailey satte 4–3 på ett friläge.

AIK gjorde i det stora hela en bra hemmamatch. En match då man borde ha tagit tre poäng. Slarvigt att släppa in Mora i matchen och förlora två av de tre poängen. Men AIK hade inte heller marginalerna på sin sina. Inte heller domsluten. En positiv kväll blev till sist en negativ.

Vid seger hade AIK varit femma i tabellen. Nu är man kvar som sexa. På lördag väntar tuff bortamatch mot Frölunda, som vann med 5–1 borta mot Timrå i kväll.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut