Hockeybloggen

Juniorkronorna efter finalförlusten mot Kanada i JVM 2018. Från vänster: Marcus Davidsson, Linus Högberg och Jacob Moverare.
Juniorkronorna efter finalförlusten mot Kanada i JVM 2018. Från vänster: Marcus Davidsson, Linus Högberg och Jacob Moverare. Foto: Nathan Denette

Tidigare AIK-junioren lämnar Nordamerika – klar för SHL-spel

Notera att denna artikel är från 2018.
Jacob Moverare hade tänkt att fortsätta karriären i Nordamerika med spel i AHL. Men nu står det klart att den tidigare AIK-junioren istället väljer SHL och Frölunda.

Mellan 2012-2014 spelade Jacob Moverare två säsonger med Skellefteå AIK. Bland annat lirade backen med klubbens U16 och J18-lag.

De två senaste åren har Moverare tillbringat i den kanadensiska juniorligan OHL. Den här säsongen var det tänkt att den Los Angeles Kings-draftade backen skulle spela i AHL med Ontario Reign.

Men så blir det inte. Jacob Moverare kommer istället att spela resten av säsongen med Frölunda i SHL. Kings lånar ut honom och Moverare har skrivit på ett rookie-kontrakt som gäller säsongen ut.

– Underbart. Jag är riktigt taggad. Frölunda är duktiga på att utveckla spelare och Los Angeles tyckte det här var en bra idé, säger Moverare till Frölundas hemsida.

Jacob Moverare var en av spelarna som spelade JVM med Sverige i vintras.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut