Hockeybloggen

Stark hemmaseger av AIK som tvingades till målvaktsbyte

Skellefteå AIK tog tre viktiga poäng efter en starkt 4–3-seger hemma mot Malmö.

Första perioden var tempostark och jämn, men det var Skellefteå som gick till pausvilan med en ledning då Jonathan Pudas satte 1–0 efter att han slängt in en puck på kassen samtidigt som trafiken var bra.

I andra perioden skapade Malmö väldigt mycket och hade totalt 19 skott på mål. Men det blev bara ett mål mycket på grund av fint målvaktsspel signerat Gustaf Lindvall, som bland annat bjöd på en högklassig plock när Frederik Storm hade öppen kasse.

Malmö fick dock hål på Lindvall en gång. Det när Johan Olofsson glömdes bort hel och hållet, det trots att AIK hade tre backar på isen.

Men AIK tog tillbaka kommandot, mycket på grund av Jesper Frödéns 2–1-mål i powerplay. Kul för den andra enheten att få utdelning då man de senaste veckorna varit riktigt bra i PP-spelet.

I tredje perioden såg Tuomas Kiisikinen till att tidigt sätta 3–1, det efter en mycket fin framspelning av Jacob Olofsson, som var riktigt, riktigt bra i matchen. Därefter var det Oscar Möllers tur att näta. Det väldigt turligt då en passning tog på en Malmöback och in i nät.

Kedjan med Möller, Kiiskinen och Olofsson var AIK:s klart bästa. Skapade mycket och satte dessutom två mål.

I jakten på att komma tillbaka fixade Malmö två reduceringar. Först 2–4 med knappt fyra minuter kvar, i spel sex mot fyra. Och när AIK sedan misslyckades att sätta spiken i kistan i tom kasse så tryckte Emil Sylvegård in 3–4 med sju sekunder kvar.

Trots det var segern aldrig illa ute för AIK, som tog en stark och viktig seger i denna sexpoängsmatch.

Negativt för AIK var att Gustaf Lindvall lämnade matchen efter två perioder. Mest troligt på grund av en skadekänning.

Dessutom delade Pontus Widerström ut en till synes huvudtackling i första perioden på Jesper Jensen. Såg riktigt onödig ut, men det var en situation som domarna missade. Det återstå att se om det blir något efterspel på den situationen.

Men sammantaget var detta en positiv kväll för AIK, som hakar på och jagar topp 6-lagen i tabellen. I och med Rögles förlust borta mot Leksand är man bara en poäng bakom och då ska man komma ihåg att Rögle spelat en match mer än AIK, som nästa vecka möter Linköping och Leksand – två lag som finns i botten av tabellen.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut