Hockeybloggen

Skellefteå tar hem anfallsvapnet från Modo: ”Välkomnar Ellen med öppen famn och utropar äntligen!”

Det börjar röra på sig i Skellefteå AIK:s damlag – nu har klubben värvat hem Ellen Lövgren från Modo.
Ellen Lövgren återvänder hem till Skellefteå AIK.
Ellen Lövgren återvänder hem till Skellefteå AIK. Foto: Privat

Skellefteå AIK:s silly är i full gång och nu har damlaget fått hem Ellen Lövgren från Modo. Forwarden får ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/2021.

"Att få hem en spelare av hennes kaliber skulle göra vilken GM som helst lycklig", säger klubbens general managern Magnus Lundin i ett pressmeddelande på hemidan.

20-åriga Lövgren ansluter sig till AIK efter fyra år i Modo. Den rörliga rightforwarden beskriv i pressmeddelandet som en spelare med ett starkt spelsinne som nu även samlat på sig värdefull rutin på högstanivå.

Och Lundins lycka över att få hem Lövgren igen går inte att ta miste på.

"Ellen är en spelare som jag följt sedan ungdomsåren då Byske/KAIF hade ett lag tillsammans där jag var en av ledarna och hon var en del av det laget. Hon är en spelare som etablerat sig i SDHL de senaste åren men som nu ser utmaningen i resan från Div 1 mot SDHL. Jag ser Ellen som en spetsspelare, en spelare som kan avgöra och vara drivet till dom andra i truppen. Hon är en ruskigt vass forward med bra skridskoåkning och en vinnarskalle som kommer passa in bra i vårt lag. Hon är i mina ögon en målskytt och att hon har klubban åt “right” håll brukar inte vara till en nackdel. Jag välkomnar Ellen med öppen famn och utropar ÄNTLIGEN!" säger han vidare i pressmeddelandet.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut